אודות האגודה למלחמה בסרטן בישראל (ע"ר)

האגודה למלחמה בסרטן בישראל (ע"ר) נוסדה בשנת 1952 במטרה להקטין את התחלואה והתמותה ממחלת הסרטן ולשפר את איכות חיי החולים. האגודה הינה מוסד ללא כוונות רווח הפועלת הודות לתרומות הציבור וללא כל מימון מתקציב של משרד ממשלתי כלשהו. עובדה המאפשרת את המציאות לפיה הסיוע הניתן על ידי האגודה נקבע ללא מעורבות של שיקולים זרים, על ידי ועדות מקצועיות שחברים בהן בהתנדבות נציגים ממיטב אנשי הרפואה והמחקר ברחבי הארץ. הפרויקטים שנתמכים נבחנים בקפידה, לאחר שיקול דעת מקצועי וענייני לטובת הנושא ברמה הלאומית.

שנות פעילותה בארץ ומגוון התחומים אותם קידמה, הקנו לאגודה למלחמה בסרטן הכרה ציבורית, לאומית ובינלאומית רחבה. לאגודה קבוצות ידידים במספר ארצות בחו”ל וייצוג בפורומים חשובים בישראל ובעולם.

כפטרון האגודה מכהן נשיא מדינת ישראל, הנשיאה המייסדת של האגודה היתה סוזי אבן ז”ל, יבל”א נשיא כבוד של האגודה הינו פרופ’ אהרון צ’חנובר, זוכה פרס נובל לכימיה לשנת 2004, היו”ר העומד בראשה, הינו פרופ’ אברהם קוטן, סגני היו”ר הינם ליאון רקנאטי ומירי זיו שכיהנה כמנכ”ל האגודה ובשתי קדנציות בועד המנהל של ארגון הסרטן הבינלאומי) ומנכ”ל האגודה הינו משה בר חיים.

יעד האגודה:
הפחתת התחלואה והתמותה מסרטן בישראל

הפעילויות למימושו:

פעילות האגודה למלחמה בסרטן הינה בתחומים הבאים:

תמיכה ומימון מחקרים בתחום הסרטן

האגודה מעניקה מדי שנה עשרות מענקי מחקר מוענקים לחוקרים מצטיינים ממוסדות מחקר ובתי חולים בישראל, שנמצאו ראויים על ידי וועדת המחקר היוקרתית של האגודה, המורכבת מהמובילים מבין החוקרים והקלינאים בישראל. הועדה בוחנת את הצעות המחקר מתוך ראיה לאומית כוללת. מדובר במחקר בסיסי, קליני, אפידימיולוגי, כמו גם במחקרים העוסקים בהיבטים פסיכו-סוציאליים של מחלת הסרטן ובדפוסי ההתמודדות של החולה ומשפחתו.

פרופ’ צ’חנובר, זוכה פרס הנובל, קיבל כחוקר צעיר מענקי מחקר מהאגודה, שימש כחבר בוועדת המחקר כעשור וכאות הערכה לפעילותה ומשמש כיום כנשיא כבוד של האגודה למלחמה בסרטן.

הישגים חשובים בעלי תרומה לאומית ובינלאומית נרשמו גם לחוקרים רבים נוספים.

כך למשל, מאז הופעל בסיוע האגודה, פרוטוקול ארצי לטיפול בילדים חולי לוקמיה בוטל הפער שהיה קיים בעבר בשיעורי ההישרדות של ילדים שטופלו במרכזים השונים ובין ילדים יהודים לערבים ושופרה יכולת התאמת הטיפול לילד החולה.

הקונסורציום הארצי ביחס לאבחון גנטי של סרטן השד והשחלה מופעל במימון האגודה והביא לתוצאות חשובות שדווחו כבר בספרות המדעית העולמית.